Kookkaravaan

Kookkaravaan

Kookkaravaan: 'Kookboek van het jaar', 'Gourmand Award' en derde prijs tijdens 'Paris Cookbook Fair 2012'.

Kookkaravaan neemt je mee op avontuur. Het laat je de keuken proeven met exotische recepten die al honderden, misschien zelfs wel duizenden jaren worden doorgegeven van moeder op dochter. De schrijvers bezochten eeuwenoude kasba’s, oriëntaalse soeks en sprookjesachtige valleien vol met dadels, palmen en citrusvruchten. Kookkaravaan is een sfeervol reiskookboek met spannende verhalen, ontmoetingen en verrassend lekkere, traditionele gerechten.

Dit boek voert je mee naar de middeleeuwse koningssteden, de goudgele zandduinen van de Sahara, de zonnige kusten en het rood-rotsige en besneeuwde Atlasgebergte. Het is een even simpele als oprechte uitnodiging: reis en proef met ons mee!

De jury over het Kookboek van het jaar 2011: “Een origineel lees- en kookboek vol passie, over Marokko en de Marokkaanse keuken aan de hand van een familieverhaal. Een gezin trekt met twee kinderen en een bevriende Marokkaanse kok door Marokko en tekent verhaal op. Eerlijk en boeiend, met authentieke receptuur en, wat een guts, in eigen beheer uitgegeven.”

Johannes van Dam: … In dit boek, duidelijk liefdewerk, spat het plezier er vanaf…