Kookworkshop: o.a. leer koken met de Marokkaanse tajine

 

Marokko heeft een van de meest gevarieerde en veelzijdige keukens uit het Mediterrane gebied. De keuken is een mengeling van invloeden uit de Arabische, Berberse, Spaanse, Corsicaanse, Portugese, Moorse, Middenoosterse, mediterrane, Afrikaanse, Turkse en Joodse keukens. Het rijkelijke gebruik van bij ons vaak minder gebruikte kruiden en specerijen zorgt ervoor dat de gerechten spannend van smaak zijn en tot verrassende combinaties leiden. Saffraan, kaneel, citroen, gember, komijn, koriander, kurkuma en niet te vergeten de verschillende pepers zijn onmisbare ingrediënten. De belangrijkste vleesgerechten bestaan uit kip of lamsvlees en gaat meestal vergezeld van couscous. De populairste drank is groene thee met munt.


Tijdens de workshop gaan we aan de slag met de tajine, een authentieke aardewerken kookpot, om overheerlijke stoofgerechten te bereiden, net zoals de Marokkaanse nomaden dat al eeuwen lang doen. We maken ook harissa - een heerlijke hete pepersaus en een onmisbaar ingrediënt in veel pittige gerechten - couscous en natuurlijk een origineel Marokkaans zoet dessert. Kortom, het wordt weer een spannende avond met veel nieuwe indrukken en smaken.


Na afloop krijg je natuurlijk een boekje mee met alle recepten die tijdens de workshop zijn gemaakt, om er thuis nog eens goed mee voor de dag te kunnen komen.
Duur: de workshop duurt ± 3,5 uur.

Prijs € 57,- per deelnemer, inclusief 21% BTW.   

 

Geïnteresseerd in een tajine-workshop? Kijk in de agenda of vraag aanvullende informatie. Algemene informatie workshops: klik HIER


 

Foto'sMeer informatieInschrijven