Kookworkshop: mediterrane keuken van Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Marokko, Turkije en Griekenland

 

Als de mediterrane keuken wordt gezien de keuken van het Middellandse Zeegebied en bestaat voornamelijk uit de keukens van Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Marokko, Turkije en Griekenland. De traditionele keukens van deze regio's ontstonden door het gebruik van verse producten uit eigen omgeving. Rund- en varkensvlees, kaas, peulvruchten, schapenvlees, vis en zeevruchten vormen de meest voorkomende bestanddelen en de kleine hapjes die daarvan worden gemaakt als metgezel van een goed glas wijn of andere hartversterker worden goed gewaardeerd vanwege de pure, simpele kwaliteit en versheid. 
De mediterrane keuken (of het zogenaamde mediterrane dieet) beschouwt men doorgaans als één van de gezondste en voorkomt onder meer hart- en vaatziekten. Een eetpatroon dat vooral bestaat uit vis, olijfolie, zeevruchten, groenten, peulvruchten en mager vlees wordt algemeen erkend als lekker, goed en gezond.

 

Duur: de workshop duurt ± 3 uur. 

Prijs € 55,- per deelnemer, inclusief 21% BTW. 

 

Geïnteresseerd in een workshop Mediterrane keuken? Kijk in de agenda of vraag aanvullende informatie. Algemene informatie workshops: klik HIER


 

Foto'sMeer informatieInschrijven