De Zinnenprikkelende Keuken is een kookworkshop voor geliefden

 

 

Haar adem is als honing met kruidnagel,

Haar mond als een rijpe mango zo zoet

(uit Srngarakarika, Kumaradadatta, 12e eeuw)

 

In De Zinnenprikkelende Keuken laten we je kennismaken met een aantal heerlijke gerechten die in principe bedoeld zijn voor 2 geliefden. De ingrediënten voor deze gerechten bevatten van nature stoffen waarvan de stimulerende werking al sinds mensenheugenis is aangetoond. Van knoflook en ginseng bijvoorbeeld is bekend dat ze de hormoonspiegel verhogen en van alcohol dat het remmingen wegneemt. Oesters, eieren en zeeëgels stonden op het dagelijkse menu van Casanova en wat Cleopatra wist te bereiken met een milde pasta van honing en gemalen amandelen is uiterst leerzaam, maar valt buiten deze workshop. 

 

Al eeuwen lang bestaat er verband tussen eten en erotiek en dat is vandaag de dag niet anders. Op vele manieren maakt de mens gebruik van aan etenswaren toegekende krachten om lusten te stimuleren, danwel de stemming te verhogen. De kleur, de vorm en zeker de smaak prikkelen de zintuigen en daarmee ook de geest. Lusten, pikant en hongerig zijn woorden met dubbele betekenissen om maar niet te spreken van verslinden en genot. 

 

Koken met passie krijgt op deze avond een speciale lading, waarbij de basis wordt gelegd voor vele opwindende uren in de keuken en onvergetelijke maaltijden.

 

Duur: de workshop duurt ± 3 uur. 

Prijs € 65,- per deelnemer, inclusief 21 % BTW. 

 

Geïnteresseerd in een zinnenprikkelende workshop? Kijk in de agenda of vraag aanvullende informatie. Algemene informatie workshops: klik HIERFoto'sMeer informatieInschrijven