Recepten

Recepten


Zoet-zoute nootjes  

Zout-zoete-nootjes

Voor 4-8 personen

rasp van 1 (liefst bio-)sinaasappel
rasp van 1 (liefst bio-)citroen
2 el venkelzaad
300 g gemengde gezouten nootjes
150 g suiker


Stamp in een vijzel de helft van het citrusrasp met het venkelzaad fijn. Verwarm al roerende de…





...

Massepain  

massepain

Massepain, een zoete specialiteit uit Saint-Léonard-de-Noblat.
Leuk recept uit de Limousin (midden-Frankrijk):

125 gr gemalen amandelen
125 gr fijngemalen hazelnoot
3 eiwitten
250 gr poedersuiker
50 gr gekonfijte sinaasappelschil
1 theelepel…







...

Bissara  

Bissara met zahtar

Dit gerecht wordt meestal als voorgerecht geserveerd. De Bissara is niets anders dan gepureerde tuinbonen of spliterwten. Vooral in de winter is het heerlijk. Het is niet alleen smakelijk maar ook nog eens erg makkelijk te bereiden. Hoewel het hier een voorgerecht betreft is een maaltijd op zich die…

...


In ons archief


Soort


Laatste reacties