Beghrir

Geschreven op Sep 30, 2011 | Keywords: Marokkaans | Reacties (0)


Deze gaatjes-pannekoeken smaken heerlijk bij een glaasje thee of bij het ontbijt, ze worden ook vaak in de ramadan of met het suikerfeest gemaakt. Je kunt ze bestrijken met gesmolten boter en serveren met honing en jam. Wij houden van dunne beghrir die wat steviger zijn, anderen hebben de voorkeur voor wat dikkere en zachtere beghrir. Je kunt ze overigens ook aan twee kanten bakken (gaatjeskant even heel kort).


Ingrediƫnten

voor ongeveer 25 stuks

400 gram griesmeel
120 gram bloem
20 gram gedroogde gist
1 theelepel zout
3 eieren
3 dl melk
9 dl water
75 g boter
heldere honing, voor bij de koeken

Zeef het griesmeel en de bloem met het zout en de gist boven een grote kom. Doe de eieren in een kuiltje in het midden. Verwarm de melk en het water tot lauwwarm en schenk al roerend in de kom. Roer goed door en dek de kom af met een doek. Laat het beslag minstens 2 uur op een warme plek rijzen.

Wrijf een zware pan in met wat olie. Giet er een soeplepel beslag in en verspreid dit tot een egaal ronde vorm. Bak 2 minuten, terwijl zich overal in de pannekoek bubbeltjes vormen, die later weer zullen verdwijnen. Schep de pannekoek uit de pan en houd deze warm in een doek. Herhaal met de rest van het beslag.

Smelt de boter in een grote pan en haal de pannekoeken erdoor of schenk de boter erover. Serveer warm met heldere honing.


Foto'sMeer informatieInschrijvenReageer en bekijk reacties op Beghrir

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.

In ons archief


Soort


Laatste reacties