Bissara

Geschreven op Feb 15, 2014 | Keywords: Marokkaans | Reacties (0)


Dit gerecht wordt meestal als voorgerecht geserveerd. De Bissara is niets anders dan gepureerde tuinbonen of spliterwten. Vooral in de winter is het heerlijk. Het is niet alleen smakelijk maar ook nog eens erg makkelijk te bereiden. Hoewel het hier een voorgerecht betreft is een maaltijd op zich die in Marokko niet zelden als hoofdmaaltijd wordt genuttigd.


Bissara met zahtar

Ingrediƫnten voor 4 personen

350 g gedroogde tuinbonen (liefst zonder velletjes)
4 teentjes knoflook
2 tl komijnzaad
4-5 el olijfolie
zout
zahtar*, paprikapoeder of gedroogde tijm 


Bereiding

Laat de bonen een nacht weken. Giet ze af en verwijder de eventuele velletjes. Doe de tuinbonen, knoflook en het komijnzaad in een grote pan. Voeg water toe tot de bonen ruim onder staan en breng aan de kook. Kook 10 minuten en zet het voor dan lager. Laat het mengsel afgedekt ca. een uur pruttelen of tot de bonen zacht zijn. 

Giet de bonen af en pureer de nog warme bonen met de olijfolie tot een smeuƮge massa. Breng op smaak met zout en bestrooi met zahtar, paprikapoeder of tijm. Serveer warm of op kamertemperatuur.

 

* Zahtar is een mengsel van gedroogde tijm, sumak, zout en geroosterd sesamzaad. Za'atar is ook de Marokkaanse benaming voor oregano, maar dat wordt hier niet bedoeld.

 


Foto'sMeer informatieInschrijvenReageer en bekijk reacties op Bissara

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.

In ons archief


Soort


Laatste reacties