Crêpe Schiedam

Geschreven op Dec 05, 2012 | Keywords: Nagerechten | Reacties (0)


Deze crêpes kunnen zowel in een koekenpan als een crêpepan worden gebakken, maar het mooiste is natuurlijk als ze van de originele crêpeplaat komen. Het geheim van de crêpe Schiedam schuilt in de combinatie van de mandarijnenrasp en de mandarijnenlikeur. Met het flamberen maak je natuurlijk nog extra indruk...!


Naar recept van Willibrord Hosman

 

Ingrediënten voor 4 personen
1,25 dl melk
8 afgestreken eetlepels pannekoekmeel
1 mespuntje zout
2 eieren
5 eetlepels boter
7 middelgrote mandarijnen
2 eetlepels suiker
7 cl Old Schiedam Mandarijnen Moutwijnlikeur


Bereiding

 
Giet de melk in een kom. Voeg een klein beetje zout toe. Zeef de bloem boven de melk onder voortdurend kloppen. Voeg de eieren toe en blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat dat dun en vloeibaar is. Indien nodig nog een beetje melk of water toevoegen. Laat het beslag een uurtje staan.

Doe een beetje boter in een gladde koekenpan, verhit dit matig en laat een lepel beslag in de pan lopen tot de hele bodem dun bedekt is. Vouw de goudgeel gebakken flensjes in vieren en hou ze warm.

Spoel de mandarijnen af onder warm water en droog ze af. Rasp de buitenste schil eraf met een fijne rasp en pers de mandarijnen uit. Doe wat boter in een schone koekenpan en voeg de suiker toe. Laat dit tijdens het roeren karameliseren tot een goudgele kleur. Voeg daarna de mandarijnenrasp en -sap en de helft van de mandarijnenlikeur toe en laat het geheel inkoken tot een mooie saus ontstaat.

Leg de opgevouwen flensjes in deze saus en laat deze goed warm worden. Blus de flensjes af met de andere helft van de Mandarijnenlikeur en flambeer deze kort. Daarna meteen serveren.

 

Tip: Geef er een bolletje vanille-ijs bij.

 

Eet smakelijk

 


Foto'sMeer informatieInschrijvenReageer en bekijk reacties op Crêpe Schiedam

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.

In ons archief


Soort


Laatste reacties