Gerookte uiensoep

Geschreven op Jan 08, 2016 | Keywords: Mediterraan | Reacties (0)


Japanse cheesecake

1,5 kg uien - 4 teentjes knoflook - 160 g boter - 200 g bloem - 2 l bouillon - zout - versgemalen peper


 

  1. Schil de uien en snijd ze in dikke ringen. Verspreid de ringen op het rooster van de rookoven in een niet te dikke laag en rook ze op matig vuur in 20 minuten licht goudbruin.
  2. Verwarm de boter in een pan en leg hier de uien met de knoflook op. Fruit de uien tot ze mooi goudbruin van kleur zijn. Voeg dan de bloem toe en laat deze ook licht van kleur worden. Verwarm het geheel onder goed roeren 5 minuten door. 
  3. Schenk er dan geleidelijk de bouillon bij, onder voortdurend roeren, zodat er een gebonden soep ontstaat. Roer de Old Schiedam erdoor en laat de soep met de deksel op de pan 15 minuten op laag vuur koken. Voeg zout en peper naar smaak toe. 
  4. Verwerk met een staafmixer de massa tot een mooie, gladde soep. 


Foto'sMeer informatieInschrijven



Reageer en bekijk reacties op Gerookte uiensoep

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.

In ons archief


Soort


Laatste reacties