Lams-briouates

Geschreven op Nov 29, 2010 | Keywords: Marokkaans | Reacties (1)


Lams-briouates

Briouates (ook wel briouettes, briwats of briouats) zijn envelopjes van filodeeg met een keur aan vullingen. We kennen ze in driehoekige vormen, maar ook rolletjes als kleine loempiaatjes. De vulling kan variëren van gemalen vlees, vis of groente. De verrassende smaak ontstaat wanneer ze op tafel worden bestrooid met poedersuiker en kaneel.


Ingrediënten voor 24 stuks

180 g filodeeg
40 g gesmolten boter
zonnebloemolie om te bakken
verse bladpeterselie 
kaneelpoeder
poedersuiker

Voor de vleesvulling

30 ml zonnebloemolie
1 ui, fijngehakt
bosje verse koriander, gehakt
bosje verse peterselie, gehakt
380 g mager lamsgehakt
1/2 tl paprikapoeder
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemberpoeder
2 eieren, losgeklopt

 

1. Maak eerst de vulling. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en kruiden op laag vuur ongeveer 4 minuten tot de ui glazig is geworden. Voeg het vlees toe en bak dit al roerend tot het aan alle kanten bruin is en al het vocht is verdampt.

2. Schenk overtollig vet uit de pan en roer de kruiden door het vlees. Bak het geheel 1 min., haal de pan van het vuur en roer de losgeklopte eieren door het vlees. Roer tot ze beginnen te stollen en op roerei lijken. Zet dit mengsel apart.

3. Neem een vel filodeeg en snijd het in repen van 8 cm. Bestrijk de deegreep met gesmolten boter en schep een lepel vleesvulling op het uiteinde. Vouw een hoek van het deeg over de vulling zodat u een driehoek krijgt. Vouw de driehoek nog enkele malen om tot u aan het einde van de reep bent.

4. Ga hiermee door tot het mengsel op is. Zo kunt u ongeveer 24 pakketjes maken.

5. Verhit olie in een pan met dikke bodem en frituur de briouates in kleine porties in 2 - 3 minuten goudbruin, keer ze halverwege en laat ze uitlekken op keukenpapier. Garneer ze op een schaal met verse peterselie en bestrooi ze met kaneelpoeder en poedersuiker.





Reageer en bekijk reacties op Lams-briouates

Comments (1)

  1. Jopo Depojo:
    Dec 12, 2010 at 03:38 PM

    Naar dit recept was ik op zoek, er is niet veel te vinden over de Marokkaanse keuken. Heerlijk...!


This thread has been closed from taking new comments.

In ons archief


Soort


Laatste reacties