Massepain

Geschreven op Nov 04, 2014 | Keywords: Frans | Reacties (0)


massepain

Massepain, een zoete specialiteit uit Saint-Léonard-de-Noblat.
Leuk recept uit de Limousin (midden-Frankrijk):

125 gr gemalen amandelen
125 gr fijngemalen hazelnoot
3 eiwitten
250 gr poedersuiker
50 gr gekonfijte sinaasappelschil
1 theelepel Oranjebloesemwater (of Grand Marnier)

Meng amandel- en hazelnootpoeder met de poedersuiker. Klop de eiwitten los en meng dit met het noten/suikermengsel. Voeg een theelepel Oranjebloesemwater (of Grand Marnier) toe en kneed tot een soepel deeg. Doe dit in een spuitzak met een opening van 1,5 cm en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.

Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat rondjes van ± 2 à 3 cm met genoeg onderlinge ruimte (zoals bij macarons) en decoreer met een stukje sinaasappelschil. Bak ze vervolgens in een voorverwarmde oven op 170°C in 10 minuten goudbruin.


Foto'sMeer informatieInschrijven



Reageer en bekijk reacties op Massepain

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.

In ons archief


Soort


Laatste reacties