Pesto

Geschreven op Feb 21, 2012 | Keywords: Italiaans | Reacties (0)


Pesto

Zelfgemaakte, verse pesto is zoveel lekkerder dan uit een potje. Pesto is een van de beroemdste Italiaanse sauzen en de toevoeging ‘alla genovese', die hij in de supermarkt is kwijtgeraakt, geeft aan waar zijn herkomstgebied ligt: in de buurt van de Ligurische havenstad Genova. Het is een dikke smeuïge saus van fijngewreven verse basilicumblaadjes, knoflook, pijnboompitjes, pecorino, extra vergine olijfolie en zout. De ingrediënten alleen al doen je het water in de mond lopen. 
 

Ingrediënten:

2 el  pijnboompitten

1 teentje knoflook (iets meer mag ook)
1/2 tl zout
80 g basilicumblaadjes
2 dl extra vergine olijfolie
2 el versgeraspte parmezaan of pecorino


Bereiding:

Doe de pijnboompitten, knoflook en het zout in een vijzel en wrijf alles fijn. Doe er wat basilicumblaadjes en een beetje olijfolie bij en pureer verder. Ga hiermee door tot alle blaadjes en de helft van de olie zijn verwerkt. 
Voeg er tot slot de kaas en de rest van de olie aan toe en meng tot een mooie gladde pasta.

Verse pesto is in de koelkast een week te bewaren. Je kunt het echter ook in kleine porties in de vriezer bewaren. 


Foto'sMeer informatieInschrijven



Reageer en bekijk reacties op Pesto

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.

In ons archief


Soort


Laatste reacties