Risotto met zoete aardappel en kip

Geschreven op Mar 05, 2012 | Keywords: Italiaans | Reacties (0)


Risotto zoete aardappel en kip

Deze risotto met zoete aardappel is een perfect gerecht voor een kille herfst- of winterdag. Echt comfort food en je doet er iedereen een plezier mee!

Het is geen ingewikkeld recept om te maken, maar er gaat wel aardig wat tijd in zitten. De zoete aardappel moet bijna een half uur bakken in de oven en de risotto heeft ook wel wat tijd nodig om gaar te worden. Toch is dit gerecht meer dan de moeite waard!


Risotto met zoete aardappel en kip


Voor 4 personen:

350 gr zoete aardappel geschild en gehakt
1 l kippenbouillon
2,5 dl droge witte wijn
1 el olijfolie
1 el boter
2 preien gehakt
2 kipfilets in stukjes
2 kop arboriorijst
3 eetl parmezaanse kaas
2 el boter
grof gemalen zwarte peper 

 

Doe de aardappel in een ingevette ovenschaal en bak hem bij 180°C in ongeveer 25 minuten knapperig. Doe de bouillon en wijn in een pan en breng aan de kook.
 

Verhit olie en boter in een pan met dikke bodem en bak de prei op matig vuur gaar en goudgeel. Voeg de kip toe en bak in ongeveer 4 min. bruin. Schep het mengsel met een schuimspaan uit de pan en zet apart.
 

Verhit de rijst in dezelfde pan tot hij glanzend en wat doorschijnend is. Voeg de bouillon per kopje toe en roer de rijst door. Roer kort voor de risotto gaar is het kipmengsel en de parmezaanse kaas erdoor.
 

Pureer de helft van de zoete aardappel met de boter en voeg toe aan de risotto.
 

Leg de risotto op een schaal en leg de rest van de zoete aardappel eroverheen. Bestrooi met de grof gemalen zwarte peper.

 

Smakelijk!


Foto'sMeer informatieInschrijven



Reageer en bekijk reacties op Risotto met zoete aardappel en kip

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.

In ons archief


Soort


Laatste reacties