Warme komkommersoep

Geschreven op Apr 06, 2013 | Keywords: Soepen | Reacties (0)


Komkommersoep met peterselie

Komkommersoep wordt meestal koud gegeten, vooral op warme zomerdagen als je zin hebt in iets luchtigs en verfrissends. Maar warme komkommersoep is ook heel lekker en omdat komkommer het hele jaar verkrijgbaar is, brengen we eens een recept voor de wat koudere dagen. 


Ingrediënten

1 1/2 liter groentebouillon
2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 ui, gepeld en gehakt
3 stengels bleekselderij, gehakt
1 blaadje laurier
1 paar takjes tijm in een bosje
2 komkommers, in grove stukken gesneden
100 ml slagroom
100 ml volle melk
1 bosje krulpeterselie 
 

1. Verwarm de groentebouillon en voeg de aardappelblokjes, ui, bleekselderij, laurier en tijm toe.

2. Laat 20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Verwijder de tijm en het laurierblad.

3. Voeg de komkommer toe en laat enkele minuten meekoken. 

4. Pureer de soep met een staafmixer tot een egale, gladde massa. Voeg room toe en peper en zout naar smaak. Laat hierna de soep afkoelen.

5. Frituur de peterselie kort in hete olie en laat dan op keukenpapier uitlekken.

6. Verwarm de soep, laat hem tegen de kook aan komen, maar laat NIET koken. Giet de melk erbij en schuim de soep op met de staafmixer. Serveer meteen in kommen met de peterselie erop.
 

Ook heerlijk met stukjes gerookte paling!


Foto'sMeer informatieInschrijven



Reageer en bekijk reacties op Warme komkommersoep

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.

In ons archief


Soort


Laatste reacties