Zoet-zoute nootjes

Geschreven op Jan 08, 2016 | Keywords: Mediterraan | Reacties (0)


Zout-zoete-nootjes

Voor 4-8 personen

rasp van 1 (liefst bio-)sinaasappel
rasp van 1 (liefst bio-)citroen
2 el venkelzaad
300 g gemengde gezouten nootjes
150 g suiker


Stamp in een vijzel de helft van het citrusrasp met het venkelzaad fijn. Verwarm al roerende de nootjes met de suiker op een laag vuur in een grote hapjespan. Blijf roeren tot er zich een dun laagje gesmolten suiker om de nootjes vormt en schep dan het citrusvenkelmengsel en de rest van het citrusrasp erdoor. Schep de nootjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen. Schep ze geregeld om, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Bestrooi de nootjes vlak voor het serveren eventueel nog met wat extra zoutflakes. Bewaar ze in een afgesloten en luchtdicht bakje.


Foto'sMeer informatieInschrijven



Reageer en bekijk reacties op Zoet-zoute nootjes

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.

In ons archief


Soort


Laatste reacties