Épicerie fine, een culinair programma

Geschreven op May 03, 2015 |


Guy_Martin

Op verschillende dagen is het culinaire programma Épicerie fine te zien op de Franstalige televisiezender TV5MONDE. Dit nieuwe culinaire programma wordt gepresenteerd door topchef Guy Martin en is Nederlands ondertiteld.


In iedere aflevering van Épicerie fine gaat Guy Martin naar een andere Franse regio om de specialiteiten van die streek te promoten. Deze sterrenchef ontmoet de mensen die deze producten produceren, kweken, verbouwen, vissen en bereiden, ze tonen het beste wat de Franse keuken te bieden heeft en delen nuttige tips met de kijker.

 

Épicerie fine (= delicatessen), wat is dat?


De reputatie van de zwarte truffel uit Tricastin, de Sint Jacobsschelp en de asperges uit Les Landes is over het algemeen wel bekend, maar waar komen deze producten werkelijk vandaan? Wat is hun geschiedenis? Welke bijzondere eigenschappen zorgen ervoor dat ze terecht komen op de menu's van de grote chefs? 
  
Iedere aflevering van Epicerie fine behandelt in 26 minuten een uitzonderlijk product van Franse bodem, een bijzondere reis door de Franse gastronomie.


Voor uitzendtijden zie de programmagids van TV5Monde


Foto'sMeer informatieInschrijven