The Very Hungry Frenchman

Geschreven op Feb 22, 2012 |


Raymond Blanc

Raymond Blanc is de goedlachse Franse chef die in Engeland naam heeft gemaakt in zijn restaurant Le Manoir aux Quat'Saisons. Zijn bekendheid dankt hij niet alleen aan de 2 Michelin-sterren die hij daar verdiende, maar ook aan de kookprogramma's die hij voor de BBC verzorgt.

In de laatste serie 'The Very Hungry Frenchman' reist hij door zijn geboorteland en bezoekt plaatsen en streken waar de Franse gastronomie diep geworteld is. Zo reisde hij onder andere naar Bourgondië, de streek die wereldwijd bekend staat om zijn weldadige keuken. Raymond Blanc vertelt op meeslepende wijze over wat die keuken zo bijzonder maakt en neemt zelfs plaats in de keuken van La Côte d'Or in Saulieu, het legendarische hotel-restaurant van 3-sterrenchef Bernard Loiseau.

In zijn geboortestreek Franche-Comté bezoekt hij zijn Maman-Blanc, in Alsace (Elzas) gaat hij voortvarend aan de slag met - hoe kan het anders - 'choucroute' en in Lyon, het culinaire centrum van de wereld, staat natuurlijk een bezoek aan Paul Bocuse op het programma.

Als er iemand is voor wie koken het grootste plezier in het leven betekent, dan is dat wel voor Raymond Blanc. Iedere aflevering is weer een feest om naar te kijken!

Zie de programmagids of de website van BBC2 voor de uitzendtijden.